Back to the Essence

Michiel Stekelenburg

11 maart t/m 29 april 2019
Michiel Stekelenburg

 

Keith Jarrett, Charlie Haden, Wayne Shorter, Bill Frisell; allemaal grootmeesters als het gaat om frasering. Miles Davis is misschien wel het grootste voorbeeld als het gaat om ruimte in de muziek en het laten ademen.. Soms zijn de pauzes, de rusten tússen de noten, nog belangrijker dan de noten zelf. 

Tijdens deze openbare workshop, met Michiel Stekelenburg, ligt de nadruk op ruimte en frasering. Het teruggaan naar de essentie en het vinden van de rust.
Michiel Stekelenburg wordt gezien als een van de meest toonaangevende gitaristen van dit moment. Hoewel hij de rock, funk en pop nooit onder stoelen of banken heeft gestoken, is het toch ‘modern jazz’ wat de klok slaat. Eind 2011 debuteerde hij dan ook met een jazzalbum: Hypnos. Hij wordt gezien als een gitarist met een helder eigen geluid, en groot compositietalent; Vakblad ‘Gitarist’ spreekt o.a. van ‘Prettig in het gehoor liggende stukken die niet zouden misstaan op een album van Michael Brecker.’
Met zijn tweede album Layers (2016) toerde hij langs de bekende jazzpodia, belandt hij op #1 van de iTunes Jazz Charts en komt o.a. bij VPRO’s Vrije Geluiden. in 2017 stond hij voor de 2e keer met zijn band op het North SeaJazz.
www.michielstekelenburg.nl

 

Data 'Back To The Essence'
• Start op maandag 11 maart. Dan 18, 25, 1 april, 8 april, 15 april, 22 april en 29 april.
• Niveau 3: voor de gevorderde (amateur)muzikant.
• Totaal 8 repetitie avonden. In de week van 6 mei, op donderdag of vrijdagavond, volgt de eindpresentatie.
• Lokatie voor de eindpresentatie en op welke avond deze zal plaats vinden, zijn we nog in onderhandeling. (Dizzy / Stadsbrasserie Doelen / Matrix / Belvedere, het Verhalenhuis)
• Voor actuele informatie en updates over deze openbare workshop, check www.jazzisjazzblijft.nl
• Aanmelden kan via 'Contact" onder aan deze pagina
• Voor vragen en/of informatie: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it of Rienk Smulders, penningmeester, 06 42710745
Aanvang op 11 maart 2019 om 20.00 uur, locatie Soundport Rotterdam (gaat van start bij voldoende deelnemers)
Kosten bij 10 deelnemers € 217,- p.p.
Aanmelden kan tot uiterlijk 4 maart 2019.

 

__________________________________________________________________________________________________________________

Aanmelden: Contact