Het Kortstondig Rotterdams Jazzorkest 2013

arendnikspeterbroekhuizenHet Kortstondig Rotterdams Jazzorkest is een project waarin de Jazz in al zijn facetten aan bod komt.
Op z'n Rotterdams natuurlijk zoals de naam van dit orkest al doet vermoeden.
Deskundige Begeleiding in handen  van ras-Rotterdammers: Arend Niks, slagwerker, bandleider en componist en Peter Broekhuizen, saxofonist, arrangeur.
Dit project gaat twee keer zo lang lopen als een ‘reguliere workshop’. Dit is omdat er vanaf het moment dat de noten van de composities zitten de diepte in gegaan wordt: De stukken worden muzikaal binnenstebuiten gekeerd, cue’s bewegen zich door de band heen, er wordt uit het hoofd gespeeld en er wordt gewerkt aan podiumpresentatie. Dit laatste betekent niet dat er pasjes worden gestudeerd, maar wel dat er gewerkt wordt aan aanwezigheid op het podium; het pakken van de focus bij solo’s; attent blijven tijdens andermans solo’s; het vermijden van ‘give-aways’;  spanningsopbouw; nadenken over de aanpak van soli; vormen on the spot kunnen veranderen en later reproduceren.

Voor mensen met componisten-aspiraties is er ruimte om stukken in te leveren en die samen met de band en bandleiders verder uit te werken.
Het project loopt van eind januari tot halverwege juli.
Tijdens de 16 repetities die we gepland hebben gaan we een repertoire ontwikkelen waarmee we halverwege en aan het eind twee optredens zullen doen.
Het is de ambitie van het kortstondig jazzorkest meerdere malen op te treden tijdens Northsea Round Town in de eerste twee weken van juli.
Daarnaast zullen we verschillende repetities zonder workshopleider doen, om onze zelfstandigheid te stimuleren en bij toerbeurt zelf de leiding te nemen over één of meerdere composities.
Daarmee wordt het mogelijk om ook zonder de workshopleider op te treden.
Hierdoor zullen wij muzikaal gaan groeien en dat is ook precies de bedoeling.
Om dit voor elkaar te krijgen is discipline, concentratie en de bereidheid om de ander te helpen vereist.

Repetitiedata: BLOK I: woensdag 6/2,13/2, 20/2, 6/3(Z),13/3, 20/3, 27/3, 3/4(Z), 10/4, 17/4, 24/4(Z).
(Z) betekent Zelfstandig of Zonder bandelier. Deze data kunnen natuurlijk ook naar later worden verschoven.
Optreeddata (onder voorbehoud): Doelencafe: Vr 19/4 Bird 26/4
Repetitiedata: BLOK II: De woensdagen 15/5, 22/5, 29/5, 5/6, 12/6, 19/6, 26/6,
Optreeddata (onder voorbehoud): Doelencafe: 21/6, Northsea Roundtown: Onbekend

Prijs: 16 Repetities en 2 optredens: € 335,00