The skamasters

skamasters1

In deze workshop laten we ons acht weken lang onderdompelen in de wereld van de Jamaicaanse ska. Deze muziek kenmerkt zich door de sterke afterbeat en sprankelende blaaspartijen. De muziek wordt ook wel de jazz van Jamaica genoemd. De zanger(s) draagt de band. Het wordt een feest voor het publiek: de muziek is bedoeld om te dansen (skanken). Timing is alles. Het wordt een hechte band, met vooral veel lol op het podium. De arrangementen zijn niet te moeilijk, mogen lekker los gespeeld worden, maar moeten wel swingen! Er is veel ruimte om te soleren. Het zijn geen moeilijke akkoordenschema’s, maar het moet wel lekker klinken. Hoe doe je dat? Hoe maak je een verhaal van de solo, met een kop en een staart. Hoe breng je de intentie erin?

We spelen originele ska uit de jaren ’50 (the Skatalites, Toots & The Maytals, Prince Buster, Don Drummond), maar ook de moderne ska van o.a. The Specials, Madness en Hep Cat. Daarnaast kunnen we leuke liedjes ‘ver-ska-en’. We spelen bijv. de jazzstandard Summertime op een ska manier. Mocht je een voorstel voor een nummer willen doen, dan kun je deze mij mailen: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  

skamasters2

Heb je zin in een sprankelende, gezellige workshop met vrolijke, inspirerende muziek, vette solo’s en een gezellige sfeer, doe dan mee met deze workshop. We werken uiteraard toe naar een hoogtepunt: het optreden op de vrijdagavond in jazzcafé Dizzy. De workshop is bedoeld voor alle instrumentalisten en zangers. Er kunnen maximaal drie zangers, ritmesectie: piano (toetsen), bas, drums, max. 2 gitaren en blazers: 2 trompet, viool, fluit, clarinet, sopraansaxofoon, 2 altsaxofoons, 2 tenorsaxofoons, baritonsaxofoon en trombone meedoen. Schrijf gauw in, vol is vol.

De blazers moeten noten kunnen lezen, de ritmesectie akkoordenschema’s. Op de website ferdischukking.nl kun je mp3 downloaden van de liedjes die we spelen.

Minimaal 13 deelnemers

Workshopleider: Ferdi Schukking

8 woensdagavonden op 30 september, 7, 14, 28 oktober, 4, 11, 18 en 25 november 2015.

De tijden zijn van 20.00-22.30 uur

 

Locatie: Jazzcafé Dizzy, 's Gravendijkwal 127, 3021 EK Rotterdam

Kosten: € 185

Mogelijk optreden vrijdag 27 november 2015

Op de website van Ferdi Schukking vind je een aantal mp3 met voorbeelden.