Greatest Hits from all those workshops

RuudBergaminRuud Bergamin geeft een workshop op de donderdag, 8 weken.

 

Nog één keer bij JazzisJazzblijft
Ruud Bergamin
Greatest Hits from all those workshops  

In 1980 begon Ruud Bergamin in Rotterdam jazzworkshops te leiden. Op den duur ontstond hieruit het Workshoporkest, dat na een jaar of 15 werd omgezet in een systeem van jaarlijkse workshopprojecten. Bij dit alles was hij jarenlang betrokken en het leek Ruud en Jazzisjazzblijft een aardig idee om deze keer een workshop te wijden aan de beste stukken die in die lange periode zoal voorbij zijn gekomen.

Natuurlijk zijn daar zijn ook enkele composities van hemzelf bij, zoals “De Modale Blues” en “Een Straat Verder”. Daarnaast stukken met hit-karakter van Miles Davis, Horace Silver, Thelonious Monk en anderen.


Voor de improvisaties over de stukken zal Ruud aandacht geven aan het toepassen van motieven zoals je die bij veel grote solisten uit de jazzgeschiedenis (bijvoorbeeld Ornette Coleman, Sonny Rollins, Phil Woods) tegenkomt. Je laat in je solo (vaak bij toeval) een motiefje ontstaan en gaat daar vrij associërend mee verder. Een intuïtief proces. Door je er thuis op voor te bereiden –  bij je zelfstudie – ontwikkel je al doende een vaardigheid waarmee je verder kunt komen. Tijdens de workshopbijeenkomsten zal Ruud daar suggesties voor doen.

Het afscheid van de grondlegger van het het Jazzworkshopgebeuren te Rotterdam laat Jazzisjazzblijft uiteraard niet onopgemerkt voorbijgaan. Dat wordt een mooie avond met een optreden van de Greatest Hits workshop ergens in Rotterdam. Meer daarover tzt op de website van Jazzisjazzblijft.

Praktische gegevens:
De workshop is open voor bespelers van alle soorten instrumenten. Er kunnen een of twee vocalisten meedoen, mits zij belangstelling hebben voor het zingen van instrumentale lijnen en eventueel ook geïmproviseerde zanglijnen.

 

Data: Donderdag 29 januari, 5, 12, 19 februari, 5, 12, 19 en 26 maart.

van 20:00 tot 22:30

Locatie: C5 Jazz, Schiehaven 11, 3024 EC Rotterdam
Prijs: € 185


{ triggerplgRegistrButton }