Hollandse kost

EdBaatsenJazz kent vele grote buitenlandse namen en elke liefhebber kan zo een tiental van deze namen noemen. Vraag je echter om een tiental namen van Nederlandse Jazz musici te noemen, wordt het al wat lastiger. Toch wordt er in Nederland veel mooie/gave/stoere/dampende Jazz muziek gemaakt. Exact om deze reden organiseert de stichting Jazz is, Jazz blijft de workshop "Hollandse Kost". Op deze manier willen we amateur muzikanten de mogelijkheid bieden kennis te maken met Jazz van eigen bodem. Misschien is er wel een mogelijkheid om je favoriete Nederlandse Jazz nummer uit te voeren. 


Voor deze workshop zijn we uitsluitend nog op zoek naar een amateur saxofoon en een - koperblazer

De workshop zal plaatsvinden in de periode begin november 2014 tot eind januari 2015 en bestaat uit 8 sessies van 2 uur op de vrijdagavond in C5.


Verder is de workshop leiding is in handen van de (uiteraard) Nederlandse Jazz componist/pianist Ed Baatsen. Ed (Rotterdam, 1960) is de pianist/componist/arrangeur  van o.a. het  trio Kenturah’s Kitchen. Zij brachten in 2013 de cd “Klick” uit. Vrije Geluiden(VPRO) selecteerde deze groep in 2012 voor hun programma. Naast dit trio is hij de vaste pianist/componist van de jazz formatie Special Delivery, waarmee hij inmiddels 5 cd’s opnam en in 2010 een Live DVD in LantarenVenster in Rotterdam. Ook voor dit kwartet levert hij, samen met de bassist, de composities aan.

Sinds vorig jaar is Ed de vaste pianist van The Masha Bijlsma Band, een groep die veel toert in Duitsland en speelt met o.a. Bart van Lier en Tony Lakatos. In 2009 nam Ed een piano solo cd op “Up Close & Personal” die in de vaderlandse vakpers met gejuich werd ontvangen.  

Verder speelt Ed sinds 2013 in een nieuwe band, AZUL. Deze groep speelt de muziek van Milton Nascimento in een kamermuziekachtige bezetting, met o.a. Ana Beck (Rio de Janeiro) en Angelo Verploegen op flügelhorn. 


Er is nog geen concrete set lijst maar er wordt gedacht aan het uitvoeren van muziek van Ed zelf en muziek van o.a. Paul van Kemenade, Anton Goudsmit, Jeroen van Vliet, New Cool Collective en Henk de Ligt. Uiteraard worden de deelnemers aangemoedigd om zelf ook met voorstellen te komen, mits de muziek beschikbaar en speelbaar voor amateurs is. 


De kosten van deze workshop is 250 euro p.p bij een deelname van 10 personen. Bij een grotere deelname daalt de prijs p.p naar rato. 
Speeldata: 7, 14 en 28 november; 12 en 19 december; 9, 16 en 30 januari.
De locatie: C5 Jazz, Schiehaven 11, 3024 EC Rotterdam


Voor meer informatie over de workshop, of voor het aanmelden, neem contact op met Robert Beurskens ( This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it