Grand Cru - Workshop voor gevorderden

MarzioScholtenNews5-12-10
o.l.v.  Marzio Scholten 2013-2014

Ben je behoorlijk goed in het spelen van Jazzmuziek, hou je van jazz en vind je optreden leuk?

Als je gevorderd en ervaren bent in het spelen van jazz,  veel zin hebt om met een goed repertoire op te treden en het leuk vindt samen met andere muzikanten aan de stukken te werken: dan is dit wat voor jou!

Wil je “de diepte in” met andere muzikanten?
 

In de workshop Grand Cru gaan we van september 2013 tot half juli 2014 met een kleine bezetting de diepte in. Rondom het thema moderne jazz gaan we werken aan het ontwikkelen van een gezamenlijke visie en geluid. Samenspel, ruime aandacht voor de solo's en het gebruik van minder geijkte ladders en outside spelen zijn ingrediënten die aan bod komen. Door een  kleinere samenstelling dan gebruikelijk bij de workshops kunnen we zorgen voor een “vol “ geluid, pittige arrangementen en een lekkere groove, maar kunnen we tijdens het spelen ook terug naar “een kleine bezetting”.

Ambitie, mooie muziek, hard werken…

Deze workshop is nadrukkelijk bedoeld voor diegenen die de ambitie hebben gezamenlijk iets moois neer te zetten. Muzikaal vermogen, improvisatiekunde en je kennis van het eigen instrument én van de ander wordt daardoor flink aangesproken. En van alle deelnemers de bereidheid en de tijd om hard te werken en er voor te gaan. Een achttal workshopbijeenkomsten zal onder verantwoordelijkheid van de groep zelf plaatsvinden (dus zonder workshopleider). Er wordt echt inbreng gevraagd bij arrangementen en composities.

Marzio heeft al bewezen een goede workshopleider te zijn, mooie arrangementen te maken en te kunnen bijdragen aan een echte groepssound, de band ontstaat als het ware vanzelf. Nou ja….. als wij alles uit onszelf halen dan!

 

Meedoen? = auditie= meedoen!

Er is plaats voor 8 deelnemers. Aanmelding voor deze workshop betekent niet automatisch deelname. Om de ambities van deze workshop waar te maken kan voorspelen en/of een motivatiegesprek deel uit maken van de selectieprocedure voor deze workshop. Een aantal plekken, waaronder piano, is inmiddels al ingevuld.

 

De workshops vinden plaats op de donderdagavond op de volgende data
2013: 26/9, 3/10, 10/10, 17/10, 31/10,  7/11, 14/11, 21/11, 28/11, 12/12, 19/12.
In 2014:  9/1, 16/1, 23/1, 30/1, 6/2, 13/2, 27/2, 6/3, 13/3, 20/3, 27/3, 3/4, 10/4, 17/4, 24/4, 8/5, 15/5, 22/5, 5/6, 12/6, 19/6. 26/6, 3/7.

 

Deze data beslaan 22 begeleide workshop sessies, 8 zelfrepetities en minstens 4 optredens (we willen nu al meer!)

 

Kosten voor de workshop: € 765, inclusief oefenruimte, workshopleider, arrangementen e.d.  De organisatoren streven naar het organiseren van betaalde concerten waarmee de kosten voor de workshop omlaag worden gebracht. Deze inkomsten worden in de tweede helft van de workshop in mindering gebracht op het te betalen bedrag of gelijk met je verrekend. 

 

En? Interesse?

Meer informatie:
 

Sacha Koppert
tel.: 06 - 2013 5013 ('s avonds en in het weekend)
Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it                

 

Henri Noorlander
tel.: 06 - 1640 1241
Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Grand Cru: we willen kwaliteit en lekker! Dus gaan we voor het betere werk in deze workshop. Kortom, een uitdaging!
 

*) In het kader van het promoten van St. JazzisenJazzblijft (opgericht januari 2013, en een doorstart van St. Workshoporkest/Jazz International), is er voor gekozen een tijdelijke  “gevorderden band” op te richten, die, door middel van een langdurende workshop, werkt aan repertoire op een gemiddeld hoger niveau dan normaal in workshops plaatsvindt. Voor de samenstelling van deze tijdelijke band wordt er geselecteerd, de band zal met optredens borg moeten staan voor een presentatie en performance die andere amateur-muzikanten in Rotterdam en omgeving enthousiasmeren in de toekomst ook deel te nemen aan workshops. Doel: het amateur jazz-muziek te bevorderen, het niveau te verbeteren, het plezier in jazz te vergroten, en jazz als muziekstijl uit te dragen. Met als beoogd resultaat het aantal deelnemers van workshops van JazzisenJazzblijft in de breedte te vergroten. Om dit te realiseren worden 2 amateur-artists -in-residence gevraagd de workshop, de organisatie en daarbij behorende zaken op verantwoorde wijze, en onder de vlag van de stichting, ter hand te nemen.